Bouwbedrijven

In Nederland hebben we een flink aantal bedrijven die actief zijn in de bouwsector. Wij willen hier graag een duidelijk overzicht van maken, zodat ook jij bouwbedrijven in de buurt kunt vinden!

Aantal bouwbedrijven in Nederland

Hieronder vind je het aantal bouwbedrijven in Nederland, per branche.

  • Grond-, water- en wegenbouw (geen grondverzet) (5 bedrijven)
  • Bouw van wegen, spoorwegen en kunstwerken (7.444 bedrijven)
  • Leggen van kabels en buizen (3.043 bedrijven)
  • Bouw van overige civieltechnische werken (583 bedrijven)
  • Slopen van bouwwerken, grondverzet en proefboren (8.161 bedrijven)
  • Bouwinstallatie (27.260 bedrijven)
  • Afwerking van gebouwen (54.171 bedrijven)
  • Dakbouw en overige gespecialiseerde werkzaamheden in de bouw (21.308 bedrijven)

In totaal zijn er op dit moment van schrijven (2022) zo’n 217.579 bedrijven actief in de bouwsector.

Bouwbedrijven zijn een vitaal deel van de Nederlandse economie. Er zijn veel verschillende bouwbedrijven in Nederland, en ze variëren in grootte en specialisatie. Sommige bouwbedrijven zijn algemene aannemers, terwijl andere zich richten op een specifiek soort bouwproject.

Veel Nederlandse bouwbedrijven hebben een lange geschiedenis en zijn bekend in de industrie. Sommige van deze bedrijven zijn zelfs familiebedrijven die van de ene generatie op de andere zijn overgegaan. Deze bedrijven hebben een sterke reputatie op het gebied van kwaliteitsvakmanschap en klantenservice.

De Nederlandse bouwnijverheid is sterk gereglementeerd, en bouwbedrijven moeten voldoen aan strenge normen die door de overheid worden opgelegd. Dit zorgt ervoor dat bouwprojecten in Nederland veilig en efficiënt worden uitgevoerd.

De Nederlandse bouwnijverheid bloeit. Er is een recente toename van het aantal bouwprojecten in heel Nederland, waardoor duizenden banen ontstaan voor gekwalificeerde en gediplomeerde bouwvakkers.

Er zijn vele loopbaantrajecten beschikbaar voor wie ervaring heeft als timmerman, loodgieter, elektricien, metselaar, of een andere vakman. Veel bouwbedrijven hebben leerlingen in dienst om nieuwe arbeiders on-the-job op te leiden. Deze praktijkervaring kan bij het juiste bouwbedrijf uitgroeien tot een voltijdse carrière.

Als je ooit nieuwsgierig bent geweest naar hoe het is om als timmerman, metselaar, elektricien, loodgieter of andere vakman in Nederland te werken, zijn er veel mogelijkheden bij gerenommeerde bouwbedrijven. Bekijk hiervoor de pagina werken in de bouw.

Plaats een reactie