Afkortzaag

Afkortzaag
Afkortzaag

Weinig gereedschap is zo onmisbaar voor een houtbewerker als de afkortzaag. Dit eenvoudige gereedschap kan snelle, zuivere zaagsneden door hout maken, waardoor het ideaal is voor alles van ruw constructiewerk tot precisie-afwerking. Op deze pagina gaan we dieper in op wat de afkortzaag zo veelzijdig maakt, en verkennen enkele manieren waarop je hem in je eigen projecten kunt gebruiken.

Een afkortzaag is een met de hand aangedreven zaag die met een op en neer gaande beweging zaagt. Ze zijn er in verschillende maten verkrijgbaar. Ze worden gebruikt om hout dwars op de nerf te zagen (over de breedte van een plank). Dwarszagen kunnen van het type rip of non-rip zijn; elk type heeft tanden die maar één kant op snijden (sommige tanden wijzen naar boven en andere naar beneden). Ripzagen hebben agressievere tanden dan niet-ripzagen omdat ze per slag bredere stroken materiaal moeten verwijderen.

Een afkortzaag kopen

Een van de belangrijkste kwaliteiten waar je op moet letten bij het kopen van een afkortzaag is de bladdiepte. Het is beter voor een diep blad te gaan omdat het sneller zal zagen en je misschien minder slagen nodig hebben.

Als het blad niet erg scherp en smal is, of er zitten deuken in, dan betekent dit dat je beter verder kunt gaan kijken en iets anders zoeken zonder die gebreken. Het is ook goed om recensies te lezen van mensen die dit soort zaag gebruikt hebben; die recensies kunnen je vaak helpen om te achterhalen of andere mensen soortgelijke ervaringen hadden. Tenslotte, als je een product gevonden hebt dat aan je eisen lijkt te voldoen, vergelijk dan de prijs met wat andere (web)winkels aanbieden.

Verschillende merken afkortzagen

Zagen zijn een essentieel gereedschap voor elke timmerman en hobbyist en ze zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort je gebruikt hangt af van de klus en van het materiaal waar je doorheen zaagt. Zo worden afkortzagen gebruikt om dwars op de nerf van het hout te zagen, terwijl schulpzagen beter zijn in het zagen met de nerf mee (of recht op en neer).

Niet alle merken afkortzagen zijn echter gelijk gemaakt! Hier is een lijst van enkele bekende merken waar je als timmerman of hobbyist naar kunt gaan kijken:

Afkortzaag kopen met korting?

Heb je een afkortzaag nodig? Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij tonen je de beste aanbiedingen die op het web beschikbaar zijn voor dit handige elektrische gereedschap.

[binnenkort beschikbaar!]

Afkortzaag met trekfunctie

De traditionele afkortzaag heeft een duwfunctie, wat voor sommige mensen moeilijk in gebruik kan zijn. Een afkortzaag met trekfunctie zou het voor deze mensen gemakkelijker maken om hem te gebruiken.

Hieronder vind je een aantal verschillende afkortzagen met een trekfunctie.

Radiale afkortzaag

Radiale afkortzagen worden gebruikt in de bouw, timmerwerk, en meubelmakerij. Het blad is breed met een smalle tandsteek zodat het snel door het hout zaagt en toch aan beide kanten van de zaagsnede een gladde afwerking geeft. Dit type zaag is uiterst veelzijdig en kan gebruikt worden om planken op lengte te zagen of triplex in smallere stukken te scheuren. Hij heeft ook een open achterkant die het de gebruikers gemakkelijker maakt om onder een hoek te werken als dat nodig is.

Radiale afkortzagen zijn een van de populairste gereedschappen voor deze werkstijl, omdat ze uitstekende resultaten geven zonder veel inspanning van de gebruiker te vragen!

Hieronder vind je het aanbod van verschillende radiale afkortzagen.

afkortzaag met onderstel

Afkortzagen met onderstel zijn het perfecte gereedschap om dikke boomstammen door te zagen, want ze stellen je in staat beide handen en armen te gebruiken om recht naar beneden in je materiaal te zagen. De afkortzaag met onderstel is een must-have in de werkplaats van elke houtbewerker.

Hieronder vind je het aanbod van verschillende afkortzagen met onderstel.

Plaats een reactie