Gereedschap

Hier vind je binnenkort een index aan gereedschap dat je nodig kunt hebben tijdens het (her/ver)bouwen.

Verschillende gereedschappen

Hieronder vind je een lijstje met verschillende gereedschappen die je als professional of als hobbyist kunt gebruiken! Klik op de naam van het gereedschap om hier meer over te leren.

Kwalitatief goed gereedschap is onmisbaar bij de uitvoering van bouwwerkzaamheden. Het komt niet alleen het eindresultaat ten goede, maar maakt ook de uitvoering van deze klussen eenvoudiger. Welke gereedschap merken zijn het best? Wat betaal je voor goed gereedschap en is het wellicht verstandiger om apparaten te huren? In dit artikel lees je meer over de aanschaf van gereedschap. 

Overzicht gereedschap merken 

In je zoektocht naar een goede boormachine of bijvoorbeeld slijptol kom je al snel een groot aantal gereedschap merken tegen. Onderstaand overzicht toont je de meest betrouwbare gereedschap merken. Veel mensen kiezen voor apparatuur van Makita of DeWALT. Beide merken leveren apparaten die duurzaam zijn, makkelijk gebruikt kunnen worden en veilig functioneren. Enig nadeel; Makita en DeWALT zijn duurder dan veel andere gereedschap merken. 

MakitaDeWALT
BoschFERM
MetaboFestool
HikokiMilwaukee
StanleyKreator 

Overzicht webshops voor gereedschap 

Tegenwoordig koopt men gereedschap al lang niet meer standaard in de bouwmarkt. Het is veel eenvoudiger om je tools online te bestellen. Groot voordeel hiervan is de mogelijkheid om gereedschap bij verschillende aanbieders te vergelijken. Zo vind je snel de webshop voor gereedschap, die een tool voor de laagste prijs aanbiedt. Daarbij kun je tools onderling met elkaar vergelijken; welke tool biedt je de beste prijs-/kwaliteitverhouding? Welke tool heeft de meeste functies? Welke klopboormachine of slijptol biedt het grootste vermogen? Enzovoorts. Onderstaand overzicht toont je een rijtje met populaire webshops voor gereedschap. 

  • Mastertools.nl
  • Toolmax.nl
  • Toolstation.nl
  • Uwgereedschap.nl
  • Gereedschapscentrum.nl
  • Klium.nl 

Gereedschap kopen of huren 

Naast de mogelijkheid om gereedschap te kopen bij een gereedschap webshop, kun je de apparaten vaak ook voordelig huren. Het is afhankelijk van het beoogde gebruik van gereedschap, of je dit het beste kunt kopen of huren. Een hamer, schroevendraaiers en bijvoorbeeld een metaalzaag zijn onmisbaar voor iedere klusser. De slijptol of bijvoorbeeld behangafstomer gebruik je zeer waarschijnlijk maar eens of tweemaal per jaar. Door dit apparaat te huren ben je voordeliger uit. Het huren van gereedschap kan onder meer bij de bouwmarkt. 

Nieuw of tweedehands gereedschap 

Een alternatief voor het huren van gereedschap om geld te besparen, is het kopen van tweedehands gereedschap. Op verschillende platforms wordt tweedehands gereedschap aangeboden, wat vaak maar enkele keren gebruikt is door een klusser. Zeker wanneer je het gereedschap zelf ook niet dagelijks gebruikt, is de keuze voor tweedehands gereedschap een interessante. Controleer voor de aankoop van het apparaat goed of deze volledig werkt en of de onderdelen hiervan niet verbogen zijn. 

Omgaan met gereedschap 

Na de aankoop van gereedschap is het belangrijk hier zuinig mee om te gaan. Maak het gereedschap na het gebruik goed schoon, om een snelle slijtage aan onderdelen hiervan tegen te gaan. Ook is het verstandig het apparaat eens per jaar, enigszins afhankelijk van de mate van gebruik, uit elkaar te schroeven. Maak de losse onderdelen schoon en smeer ze in met wat vet. Zo blijft het apparaat soepel draaien. 

Tip: berg je gereedschap na gebruik op in de oorspronkelijke verpakking hiervan, of in een grote gereedschapskoffer. De gereedschapskist beschermt je gereedschap niet alleen, maar maakt het ook makkelijker dit mee te nemen. 

Veelgestelde vragen over gereedschap 

Regelmatig ontvangen we vragen over het kopen en onderhouden van gereedschap. Hieronder vind je de antwoorden op vragen die het meest gesteld zijn. Heb je zelf een vraag? Laat het weten in de reacties onderaan.

Welk gereedschap moet je hebben?

Onmisbaar in iedere gereedschapskoffer is een hamer, een beitel, een setje schroevendraaier, een nijptang, een spanningszoeker, een plamuurmes, een houtzaag en een waterpomptang.

Welk merk gereedschap is goed?

Gereedschap van merken als Makita en DeWALT is van hoge kwaliteit. Iets goedkoper is het gereedschap van een merk als Bosch. Ook dit gereedschap zal volstaan voor de meeste klussers.

Welk elektrisch gereedschap heb je nodig?

Elektrisch gereedschap wat je veel gebruikt zijn de accuschroefmachine, een boormachine, een decoupeerzaag en eventueel een klopboormachine voor het boren in beton. Afhankelijk van de klussen die je uitvoert kan ook een slijpmachine onmisbaar zijn.

Wat kost goed gereedschap?

De kosten van goed gereedschap liggen bij elektrische apparaten vaak al snel tussen de 150 en 300 euro. Handgereedschap is goedkoper: vaak betaal je er een paar tientjes voor.

Waar moet je op letten als je gereedschap gaat kopen?

Bij het kopen van gereedschap is het belangrijk rekening te houden met de reputatie van een gereedschap merk, de eenvoud in het gebruik van het apparaat, de accessoires die je hier nog bij moet kopen en het vermogen van het apparaat.

1 gedachte over “Gereedschap”

Plaats een reactie