Nieuw deurbeslag inzetten!

Het vervangen van deurbeslag is een gemakkelijke en betaalbare manier om je deur een nieuwe look te geven. Deurbeslag omvat knoppen, hendels, handgrepen en kloppers. Er zijn veel verschillende stijlen van deurbeslag beschikbaar, zodat je de stijl die het beste past bij jouw interieur simpelweg kunt vinden. Je kunt ook kiezen uit een verscheidenheid van afwerkingen, waaronder; messing, chroom, nikkel en brons.

Voordat je nieuwe deurbeslag koopt, meet je de bestaande beslag en zoek je naar dezelfde maat en gewenste stijl. Dit zal ervoor zorgen dat de nieuwe hendels of handgrepen correct passen. Bij het kiezen van een afwerking, denk na over hoe het zal coördineren met andere elementen in de kamer, zoals verlichting en meubilair. Je wil namelijk wel dat het past bij de stijl waar je voor wil gaan.

Deurbeslag verwisselen

Om te beginnen verwijder je de oude deurknop of hendel door de twee schroeven aan weerszijden van de deur los te draaien. Schroef vervolgens de montageplaat in het kozijn van de deur los en leg alle resterende onderdelen van het oude beslag opzij. Nu ben je klaar om uw nieuwe beslag te installeren!

Controleer of alle onderdelen van je nieuwe beslag aanwezig zijn voordat je met de installatie begint. Afhankelijk van het model deurknop of -hendel moet je mogelijk kleine aanpassingen doen. Zo zijn sommige deurknoppen voorzien van een verende grendel die moet worden bijgesteld om goed te passen

Zodra je al je nieuwe deurbeslag hebt geïnstalleerd, test je het eerst voordat je de schroeven weer terugplaatst. Zorg ervoor dat alles goed werkt en dat alle onderdelen goed vastzitten. Zet ten slotte de boormachine aan en gebruik schroeven om de montageplaat in het deurkozijn te bevestigen. En voilà! Je nieuwe deurbeslag is nu klaar voor gebruik.

Nu weet je hoe gemakkelijk het is om je oude deurbeslag te vervangen door nieuw deurbeslag die er geweldig uitziet en perfect past! Dus waarom niet de de look en feel van een nieuwe deur zonder je deur te vervangen? Met slechts een paar stappen en wat basisgereedschap, kun ook jij het uiterlijk van je deuren upgraden en waarde toevoegen aan de woning.

Plaats een reactie